Skageflå fjell tur med egen guide

Skageflå, gard med retur over Homlongsætra.

Bli med til den fråflytta fjellgarden Skageflå med retur over Homlongsetra! Vår tur til den kjende fjellgarden er krydra med unike utsynspunkt, spennande historier frå gardsdrifta som ein gong fantes her og ein flott retur over Homlongsætra tilbake til Geiranger.
Turen vert arrangert av ei lokal guidebedrift som går turar til fjordgardar og fjelltoppar i Geiranger. Du får gleda av ein lokal guide med god kunnskap om fjord, fjell og folk.

Turen starter med båttransport frå Geiranger Turistinformasjon. Vi går i land i Skaggehola og derfrå slyngar stien seg bratt opp fjellsida til garden som ligg på ei fjellhylle 250moh. Undervegs får du gode historier frå livet her på garden. Vi tek oss tid til at du kan få ete, drikke og til fotografering før turen går vidare. Vidare går turen opp til det høgste punktet Homlongsetra på 544moh. Her er det flotte utsynspunkt med utsikt mot dei majestetiske fossefalla Dei Sju Systre og Friaren. Eit kort parti er litt luftig, men stort sett går råsa i skog heilt til vi kjem opp på flata før Homlongsetra. Derfra går turen på god rås nedover. Det er mykje slakkare denne vegen, og det går jamt og trutt nedover. Turen ned til Homlong tek i overkant av ein time, og derfra gjenstår ein halvtime langsmed fjorden på grusveg inn til Geiranger sentrum.

Turen er krevjande, men alle med god helse, litt erfaring frå lengre fjellturer og eit minstekrav av utstyr kan bli med.

Varigheit: 5 - 6 timar.
Tidsperiode: 20. mai til 11. oktober 
Starttidspunkt: opmøte vid turistinformasjonen cirka 09:45, (* Tar gjerne kontakt med vår personal før at identifisere deg og guiden finner deg snabb.
Pris: 800 NOK per person (*minimum 4 pers max 12 person før at gjennomføre turen)
Inkludert i prisen: Guide og transport med båt til Skaggehola.
Utstyr, kvar enkelt må ta med: Tørre klede til å skifte. Fjellsko er å anbefale, men gode joggesko kan nyttast.
Lunsj: Lunsjpakke til turen er ikkje inkludert. Ta med rikelig med niste og energikilder og godt med drikke til turen.